Bölükyazı Tekel Edip Safder Gaydalı Yatılı Bölge Ortaokulu

Vizyon: Ulusal ve evrensel değerlere sahip demokrasiyi özümsemiş, estetik beğenisi gelişmiş, kendini durmadan yenileyen, Atatürk ilke ve devrimlerini gönülden benimsemiş, çağı doğru yorumlayan bilimsel düşünceye önem veren, insanın etik değerlerine sahip çıkan, sorunlara akılcı çözümler bulan mesleki alanda emsallerinden en iyi ve üst kurumları hedefleyen öğrenci yetiştiren kurum olarak bilinmek.

Misyon: Biz "BÖLÜKYAZI YBO"olarak, Güvenli, sağlıklı bir ortamda kaliteli eğitim ve öğretim yaparak ülkemizin ihtiyacı olan milli ve manevi duyguları gelişmiş, sorunun değil, çözümün bir parçası olan; sorun çözme yeteneği gelişmiş nitelikli, özgüvenli, Kültürel değerlerimizi koruyup geliştiren; ailesini, yurdunu, ulusunu gönülden seven, kendisine güvenen, kendisini sürekli yenileyen ve geliştiren, işini iyi yapan nesiller yetiştirmek, yenilikçi insan gücü ve ara eleman yetiştirmek ve bir üst öğrenim kurumlarına öğrenci hazırlamak için varız. Toplumsal barışı ve ulusal birliği sağlamak; geleceğimizin güvencesi, özgür düşünceli araştıran, inceleyen, sorgulayan, yargılama gücüne sahip gençleri yetiştirmek için Atatürk çizgisinde çağdaş eğitimi yaşama geçirmek için varız. "Bilgi, teknoloji ve iletişim toplumu olma hedeflerimizi gerçekleştirmek için; bilgiye hızla ulaşabilen, bilgiyi mal ve hizmet üretimine yansıtabilen, gençleri yetiştirmek için varız.

Başarılar: 2021-2022 Voleybol Küçük Kızlar İl İkinciliği
2021-2022 Voleybol Yıldız Kızlar İl Üçüncülüğü
2019-2020 Voleybol Yıldız Kızlar İl Üçüncülüğü
Badmintonda yıldız kızlar il birinciliği